Langoše 350g Dobrý Kuchár
Sypká zmes na prípravu langošov
Pšeničná múka, Sušené odtučnené mlieko, Aktívne sušené pekárske droždie (sušené pekárske droždie, emulgátor: sorbitan monostearát), Jedlá soľ
Výživové hodnoty na 100 g sypkej zmesi:
Energia 1447 kJ/342 kcal
Tuky 1,5 g
z toho nasýtené mastné kyseliny0,4 g
Sacharidy 66 g
z toho cukry 6,9 g
Bielkoviny 14 g
Soľ 1,6 g
Môže obsahovať vajcia. Alergény sú vyznačené tučným písmom.
Návod na prípravu:
1. Obsah vrecka vysypeme do misy a doporučujeme pridať cca 230 ml vody
(podľa hustoty cesta). Zo vzniknutej zmesi vypracujeme hladké cesto, ktoré
necháme kysnúť na teplom mieste.
2. Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a vytvarujeme z neho
bochníky. Naolejovanými rukami vytvarujeme z bochníkov langoše, ktoré
hneď vyprážame na horúcom oleji z obidvoch strán.
3. Hotové langoše osolíme a podľa chuti potrieme cesnakom, kečupom,
smotanou, poprípade posypem
Skladujte v suchu!